5 tips voor betere teksten op je website:

Onderstaande tips geven je houvast bij het schrijven van de teksten voor je website en sociale media. Kom je er toch niet uit - ik help je graag!

Lezers van online teksten zijn ongeduldig. Ze willen gauw vinden waarnaar ze op zoek zijn. Val ze dus niet lastig met lange, ingewikkelde zinnen. Natuurlijk mag je af en toe best een wat langere zin gebruiken. Maar doe het niet te vaak!

Tussenkopjes en witruimte vergroten de leesbaarheid van je tekst. Zowel de bezoekers van je website als Google zijn er dol op. Ze gebruiken de tussenkopjes om snel te bepalen waar je tekst over gaat.

Vermijd formele woorden en uitdrukkingen als ‘dientengevolge’, ‘met betrekking tot’, ‘inzake’, ‘aangaande’, ‘naar aanleiding van’. Deze woorden en uitdrukkingen scheppen afstand. En afstand is nu juist wat je níet wilt op het internet.

Pas op met passieve constructies. Deze herken je aan het werkwoord ‘worden’. Schrijf in plaats van ‘deze les wordt wekelijks gegeven’ liever ‘ik geef deze les wekelijks’.

Het klinkt misschien raar, maar geloof me – een taal- of tikfout is zo gemaakt. Of het nou gaat om je website, je nieuwsbrieven of je berichten op sociale media – kijk je teksten altijd na. Of laat dat doen.


Lees hieronder m'n blogs voor nog meer tips!

Voor-wie-is-jouw-website-brievenbus

Voor wie is jouw website?

Voor wie is jouw website? Vorig jaar rond deze tijd lag er een ongeadresseerde, geopende A4-formaat envelop op de deurmat. Er stond geen afzender op.

Lees verder »

Copyright 2020-2019 Effectieve Content | Alle rechten voorbehouden | KvK 74490605

Scroll naar top