Beeldschermlezers lezen écht anders

En dat is inderdaad wat ik tegenwoordig doe voor mijn klanten. Dus ja, ik zie mezelf als tekstschrijver én als webredacteur. Mijn schrijftalent heb ik aangescherpt tijdens m’n studie Engels en m’n dienstverband als bedrijfsjournalist en copywriter. 26 jaar werkte ik bij een Japanse fabrikant van printers en kopieerapparaten. Ik schreef er allerlei marketing- en pr-gerelateerde teksten – persberichten, interviews, columns, case studies, toespraken, advertenties – you name it. De ins en outs van webredactie leerde ik tijdens de opleiding HBO Webredacteur van het NCOI. Waar ik bij mijn voormalige werkgever vooral voor offline media schreef, leerde ik tijdens die opleiding de kneepjes van het schrijven van teksten voor online media. Want het leesgedrag van lezers van online teksten is écht anders dan dat van lezers van teksten op papier.

Deel dit bericht:

Copyright 2019-2023 Effectieve Content | Alle rechten voorbehouden | KvK 74490605

Scroll naar boven