1. Heeft bloggen zin?

Jazeker! En wel hierom:
a. Als je regelmatig blogt, wordt je website regelmatig ververst. En dat is goed voor de vindbaarheid van je website. Google geeft een hogere score aan websites die regelmatig bijgewerkt worden.
b. Mensen die naar jouw aanbod op zoek zijn en overwegen (opnieuw) met jou zaken te doen, vinden het fijn om van je te horen. Ze willen ervan overtuigd worden dat jij de juiste persoon bent om hen te helpen. En als ze al eerder iets van je gekocht hebben, willen ze bevestigd worden in hun keuze. Zo van: “zie je wel, met haar kan ik praten!”.
c. Google houdt van authentieke, relevante en waardevolle content. Hoe meer je je website vult met relevante tekst en oorspronkelijk beeldmateriaal, des te beter begrijpt Google waar jouw website over gaat. En dat is weer goed voor je vindbaarheid. 
d. Blogs zijn ideaal om jezelf als expert in je vakgebied neer te zetten, ook en misschien juist als je denkt dat je dat niet bent. Al schrijvend ontdek je hoeveel je weet, kunt en te bieden hebt. Met die kennis en vaardigheden kun je andere mensen helpen!

 

3. Waar kan ik over bloggen?

Waarover níet, zou ik bijna zeggen. De onderwerpen liggen voor het oprapen, al ben je je daar nu misschien nog niet zo bewust van. Je kunt bloggen over:
a. Waar jouw klant mee worstelt.
b. Vragen die je klanten je stellen.
c. Je eigen ervaringen als mens en ondernemer.
d. Tips voor je ideale klant.
e. Anekdotes uit je bedrijfsvoering.
Echt, álles dat je schrijft helpt de bezoeker van je website jou te leren kennen. En dat helpt hen om voor jou en je aanbod te kiezen. En onthoud: hou je blogonderwerp klein!

 

Deel dit bericht:

Copyright 2019-2023 Effectieve Content | Alle rechten voorbehouden | KvK 74490605

Scroll naar boven